Mulți traderi consideră că tranzacțiile cu opțiuni binare reprezintă o afacere populară și promițătoare. Tranzacțiile cu opțiuni binare permit obținerea unor sume importante de bani cu eforturi și riscuri minime, comparativ cu tranzacțiile desfășurate pe bursa de valori obișnuită. Tranzacționarea clasică și tranzacționarea de opțiuni binare sunt destul de diferite. Dar, sunt și metodele utilizate în acest tip de tranzacționare diferite și ce ar trebui să aibă în vedere un trader care vrea să tranzacționeze cu succes opțiuni binare?
Două metode de analiză a pieței
Există două metode de analiză utilizate în tranzacțiile bursiere. Acestea sunt analiza fundamentală și analiza tehnică. Prima metodă presupune o prognoză cu privire la evoluția prețurilor, pe baza rezultatelor și a tendințelor de dezvoltare a economiei mondiale și a altor evenimente care pot influența modificarea prețurilor. Analiza tehnică este utilizată direct pe diagramele de preț. Unii traderi cred că toate evenimentele globale existente sunt reflectate în diagrama de preț. Aceasta înseamnă că diagrama poate fi utilizată ca indicator de modificare a prețurilor.
Este important de reținut faptul că, pentru majoritatea traderilor, efectuarea prognozelor cu privire la modificarea prețurilor este o problemă. Aceasta este, de asemenea, o problemă pentru traderii la bursa de valori și Forex. La prima vedere, pare că sarcina traderilor de opțiuni binare este mai simplă, atât timp cât ei trebuie doar să prezică evoluția prețurilor, fără a acorda atenție nivelului la care se va ajunge. Oricum, un trader cu experiență are nevoie să calculeze independent posibilele schimbări viitoare ale prețurilor, pe baza datelor reflectate în diagramă. Dacă un trader are informații suficiente, poate decide ce opțiune ar trebui cumpărată și pentru ce perioadă. Cu alte cuvinte, principalele principii ale analizei tehnice în tranzacționarea de opțiuni binare sunt, în multe privințe, similare principiilor de bază ale oricărei tranzacționări.
Analiză tehnică sau analiză fundamentală?
Deci, ce metodă de analiză a pieței este mai ușor de învățat? De obicei, analiza tehnică pare dificilă pentru traderii începători, deoarece necesită cunoștințe solide de matematică și abilități de gândire analitică. Cu toate acestea, analiza tehnică este cu siguranță mai simplă decât cea fundamentală, în special pentru novici. Iată mai multe argumente în acest sens.
În primul rând, pentru utilizarea analizei fundamentale, un trader trebuie să cunoască bine situația de pe piață. Este important să cunoască toate evenimentele dintr-un interval îndelungat de timp. Pentru a putea avea cunoștințe temeinice privind evenimentele actuale, este esențial ca acesta să înțeleagă dezvoltarea economică din diferite țări ale lumii, începând de la jumătatea secolului XX până în prezent. Pentru o prognoză corectă a prețurilor, este insuficient să deschideți un website cu știri și să citiți niște prognoze ale experților cu privire la consolidarea dolarului sau existența unei greve într-o anumită țară.
Astfel, analiza fundamentală necesită explorarea în detaliu a unui număr mare de factori care influențează situația pieței. De asemenea, va fi utilă o educație specială în acest domeniu. Doar aceasta face posibilă folosirea rezonabilă a analizei fundamentale. Metaforic vorbind, această metodă este comparabilă cu o rachetă care necesită ajustări îndelungate înainte de lansare. Dacă aveți nevoie de o armă de tip “pune mâna și trage”, analiza tehnică va fi de ajutor. Învățarea principalelor principii ale acestei metode nu va dura prea mult timp, iar cunoștințele dobândite pot fi folosite aproape imediat în tranzacții reale.
În al doilea rând, folosirea analizei tehnice îi permite unui trader să obțină profit cu o probabilitate relativ ridicată, de 60%-85%, ceea ce este un rezultat bun. Există numeroase sisteme de tranzacționare folosite de traderi, care funcționează pe baza unor principii simple, făcând posibile câștigurile veniturilor mari online.