Acest tip de opțiuni reprezintă o foarte bună oportunitate de a-ți mări profiturile. Motivul profitului a devenit principalul factor ce contribuie la popularitatea tranzacționării One Touch. În general, o tranzacție îți asigură un profit de 85%. De exemplu, dacă cumperi o opțiune de 10 euro, venitul tău va fi de 18.5 euro. Este o cifră foarte bună, ținând seama de faptul că tranzacționarea cu opțiuni implică un risc mic (în comparație cu Forex sau alte schimburi).
Este normal ca traderii să dorească să aibă profit maxim, iar 85% cu siguranță nu este cel mai mare procentaj de venit posibil. Opțiunile One Touch au fost create de brokeri pentru acest tip de traderi.
Ce este „One Touch”?
Opțiunile binare „One Touch” nu pot fi considerate clasice, deoarece există o serie de factori care trebuie luați în considerare: fluctuațiile de preț comparate cu nivelul curent, trendul pe care-l va urma și cât de departe va fi de punctul în care poziția a fost deschisă inițial.
Pentru a face profitabilă opțiunea One Touch, pentru trader un punct care va fi atins la un moment dat pe diagrama de preț va fi indicat atunci când se va deschide poziția. Principiul de funcționare este destul de simplu. Dacă prețul atinge acest punct, opțiunea este considerată a fi profitabilă, iar tu îți vei primi venitul. Cât? Depinde de cât de departe a mers punctul pe care l-ai selectat față de prețul inițial când s-a deschis poziția. Fiecare trader își poate alege suma câștigată.
Folosind opțiunea One Touch, poți aduna un profit decent care poate varia între 100-500% sau chiar mai mult. Cu alte cuvinte, dacă ai noroc, poți face 500 euro cu doar 100 euro din depozitul tău, având doar o tranzacție cu o perioadă a opțiunii care poate fi foarte scurtă. Acesta este motivul pentru care opțiunile binare sunt atât de populare.
Păreri pro și contra
Ar trebui să ținem cont de avantajele și dezavantajele opțiunilor. Principalul avantaj este acela că un trader poate câștiga destul de mult. Dacă te folosești de oportunitățile pe care ți le oferă acest tip de opțiuni, numărul tranzacțiilor nu va fi mai mic decât dacă ai folosi tranzacțiile de tip Call/ Put, dar venitul tău poate fi în mod semnificativ mai mare. Cu toate acestea, riscul de pierdere este mult mai mare; prin urmare, strategia optimă a tranzacționării opțiunilor One Touch este o abordare serioasă a fiecărei tranzacții și o utilizare mai puțin frecventă.
Al doilea avantaj al opțiunilor One Touch este acela că este de ajuns ca prețul să atingă punctul pe care l-ai selectat anterior. Doar o simplă atingere este suficientă. Nu contează absolut deloc unde va fi prețul în momentul în care opțiunea ta expiră, deasupra nivelului sau chiar mai jos de punctul de deschidere. Dacă atingerea a avut loc, în mod automat câștigi banii. Majoritatea brokerilor consideră opțiunea One Touch exercitată în momentul în care are loc atingerea. Prin urmare, este posibilă următoarea situație – deschizi o poziție lungă, de exemplu, pentru câteva zile dar, dacă ai noroc, poziția ta deschisă poate să se închidă după câteva ore, stabilindu-ți profitul. Mulți traderi apreciază comoditatea unei astfel de funcții.
Acum să vorbim despre dezavantajele One Touch. Principala problemă este riscul considerabil. Cu toate acestea, un astfel de risc este acceptabil, având în vedere faptul că profitul este mult mai mare decât pierderile în cazul în care utilizezi alte opțiuni.
În orice caz, One Touch nu tind să fie opțiuni cu profit regulat. Dacă analizezi statisticile relevante, vei vedea că probabilitatea unei tranzacții de succes folosind opțiunile Call / Put este de aproximativ 50%. Prețul poate doar urca sau coborî. Cât despre opțiunile One Touch, probabilitatea unei tranzacții de succes este invers proporțională cu distanța parcursă de preț din punctul inițial. Prin urmare, este important pentru un trader să calculeze factorul de risc în mod corect și să nu încerce să câștige o sumă mare de bani atunci când probabilitatea de a o face este mică. Este mult mai bine să câștigi mai puțin, dar constant și cu o probabilitate mai mare a rezultatului dorit al tranzacției.